I spanskrørets tid

Til skoler

Gennem tobaksdrengen Christian Lauritsen (billede) og hans daglige udfordringer, arbejder eleverne med dilemmaer omkring det at være barn i 1896. Emner som kønsroller, børns rettigheder, børns betydning i familien og for industrien kommer på dagsordenen gennem dilemmaforløbet. Ved at hjælpe Christian gennem hans svære valg, får eleverne indblik i børns hverdag og udfordringer anno 1896. Elevernes erfaringer med dilemmaerne bliver sat i perspektiv til deres eget liv og til mennesker andre steder i verden.

Udviklingen af forløbet er udarbejdet som et af flere forløb under projektet ”Historien formidlet gennem dilemmaer”. Projektet er et samarbejde mellem Museum Vestfyn, Den Gamle By, Arbejdermuseet, Forsorgsmuseet, Struer Museum og Museum Sønderjylland. Projektet er støttet af Nordea-fonden og indgår i Kulturstyrelsens satsning ”Historier om Danmark”.

Indholdet kan tilpasses jeres ønsker. Kontakt museumsinspektør Ingrid Vatne: iv@museumvestfyn.dk eller telefon: 40 25 94 96 for yderligere oplysninger.

Vil du læse mere, så kan du downloade metodekataloget til dilemmabaseret formidling her.

Museum Vestfyn Administration
Østergade 57 A
5610 Assens

Toldbodhus
Nordre Havnevej 19
5610 Assens

Willemoesgaarden
Østergade 36
5610 Assens

Ernsts Samlinger
Østergade 57
5610 Assens

Assens Lokalarkiv
Ramsherred 52
5610 Assens

6471 3190

post@museumvestfyn.dk