Hvad kan jeg opleve?

På Museum Vestfyn kan du gå på opdagelse i udstillinger, der fortæller Lokale Historier om- og fra Assens Kommune – du kan også få en unik oplevelse i ERNST.

Vores mange oplevelser fordeler sig på tre bygninger i Assens, som alle i sig selv er rige på historier og som er centrale for fortællingen om den gamle købstad og dens udvikling.

I det tidligere toldkammer på havnen (Nordre Havnevej 19) samt i den gamle købmandsgård – Willemoesgaarden (Østergade 36) kan du opleve Lokale Historier.
I Toldboden kan du gå på opdagelse i udstillingen Mennesket og havnen som fortæller historien om havnens vitale betydning for både købstaden Assens og for oplandet – gennem tiderne. Ved hjælp af en stemningsskabende atmosfære og unikke filmklip fra lokalarkivet, kan du komme tæt på den havn, der var det væsentlige grundlag for, at Assens by opstod.

I Willemoesgaarden, som har sit navn efter søhelten Peter Willemoes, kan du netop se udstillingen Willemoes – historier om helte. Ud over historien om Peter Willemoes, fortæller udstillingen også historien om andre lokale helte. Du kan også se en mindre udstilling om Willemoesgaardens historie. I Willemoesgaarden kan du også se særudstillingen Der var en grænse, som markerer Genforeningen og viser aspekter af Vestfyn i perioden omkring 1920.

Bygningerne som rummer ERNST (Østergade 57), omfattede tidligere både bolig og sølvvareproduktion. Nu danner de rammen om en unik oplevelse, som omfatter udstillingerne: Ernsts Samlinger, Fabrikken og Fabrikanten samt Frederik Ernsts Have.
I udstillingen Ernsts Samlinger vises en unik samling af sølv, porcelæn og kunst, som sølvvarefabrikanten Frederik Ernst (1892-1976) skabte og udstillede i eget hjem. I Fabrikken og Fabrikanten fortælles der om sølvvareproduktionen i en dansk provinsby og om mændene bag J. Ernst’s Sølvvarefabrik, som drejede nøglen om i 1950’erne. Du kan også opleve Frederik Ernsts Have en italiensk-inspireret gårdhave, skab af manden bag sølvvareproduktionen samme sted og indrammet af de bygninger, som husede den.

I ERNST kan du også kikke ind i Havestuen. Her kan du nyde din medbragte mad, læse dagens avis eller bare slappe af. Måske er I en gruppe, som har lyst til at runde museumsbesøget af i hyggelige omgivelser? Så er I velkomne til at benytte Havestuen.

På grund af Corona er Havestuen pt. kun åben i forbindelse med arrangementer.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores udstillinger.

Hvad er Museum Vestfyn?
Museum Vestfyn er det kulturhistoriske hovedmuseum for Assens Kommune. Fysisk har vi base i Assens, men det har høj prioritet for os at være synlig i hele kommunen. Det sker blandt andet gennem samarbejde med børnehaver og skoler- og ved erindringsindsamlinger rundt i kommunen.