Hvad kan jeg opleve?

Oplevelser

På Museum Vestfyn kan du gå på opdagelse i udstillinger, der fortæller Lokale Historier om- og fra Assens Kommune – du kan også få en unik oplevelse i ERNST.

Vores mange oplevelser fordeler sig på tre bygninger i Assens, som alle i sig selv er rige på historier og som er centrale for fortællingen om den gamle købstad og dens udvikling.

I Assens Toldkammer, det tidligere toldkammer på havnen (Nordre Havnevej 19) og i den gamle købmandsgård – Willemoesgaarden (Østergade 36) kan du opleve Lokale Historier.
I Assens Toldkammer kan du gå på opdagelse i udstillingen Mennesket og havnen som fortæller historien om havnens vitale betydning for både købstaden Assens og for oplandet – gennem tiderne.

I Willemoesgaarden, som har sit navn efter søhelten Peter Willemoes, kan du netop se udstillingen Willemoes – historier om helte. Ud over historien om Peter Willemoes, fortæller udstillingen også historien om andre lokale helte. Du kan også se en mindre udstilling om Willemoesgaardens historie, samt skiftende særudstillinger.

ERNST (Østergade 57). Her får du en unik oplevelse. Bliv klogere på sølvvarefabrikant Frederik Ernst (1892-1976) og se hans overdådige samling og italiensk-inspirerede gårdhave. Du får også historien om ”J. Ernst’s Sølvvarefabrik” og familien Ernst.

I ERNST kan du også kikke ind i Havestuen. Her kan du nyde din medbragte mad, læse dagens avis eller bare slappe af. Måske er I en gruppe, som har lyst til at runde museumsbesøget af i hyggelige omgivelser? Så er I velkomne til at benytte Havestuen.

Det er også i ERNST du finder vores hyggelige museumsbutik.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores udstillinger.

Hvad er Museum Vestfyn?
Museum Vestfyn er det kulturhistoriske hovedmuseum for Assens Kommune. Fysisk har vi base i Assens, men det har høj prioritet for os at være synlig i hele kommunen. Det sker blandt andet gennem samarbejde med børnehaver og skoler- og ved erindringsindsamlinger rundt i kommunen.