Hvad kan jeg opleve?

På Museum Vestfyn kan du gå på opdagelse i udstillinger, der fortæller Lokale Historier om- og fra Assens Kommune – du kan også få en unik oplevelse i ERNST.

Vores mange oplevelser fordeler sig på tre bygninger i Assens, som alle i sig selv er rige på historier og som er centrale for fortællingen om den gamle købstad og dens udvikling.

I det tidligere toldkammer på havnen (Nordre Havnevej 19) samt i den gamle købmandsgård – Willemoesgaarden (Østergade 36) kan du opleve Lokale Historier.
I Toldboden kan du gå på opdagelse i udstillingen Mennesket og havnen som fortæller historien om havnens vitale betydning for både købstaden Assens og for oplandet – gennem tiderne. Ved hjælp af en stemningsskabende atmosfære og unikke filmklip fra lokalarkivet, kan du komme tæt på den havn, der var det væsentlige grundlag for, at Assens by opstod.

I Willemoesgaarden, som har sit navn efter søhelten Peter Willemoes, kan du netop se udstillingen Willemoes – historier om helte. Ud over historien om Peter Willemoes, fortæller udstillingen også historien om andre lokale helte. Du kan også se en mindre udstilling om Willemoesgaardens historie.

Bygningerne som rummer ERNST (Østergade 57), omfattede tidligere både bolig og sølvvareproduktion. Nu danner de rammen om en unik oplevelse, som omfatter udstillingerne: Ernsts Samlinger, Fabrikken og Fabrikanten samt Frederik Ernsts Have.
I udstillingen Ernsts Samlinger vises en unik samling af sølv, porcelæn og kunst, som sølvvarefabrikanten Frederik Ernst (1892-1976) skabte og udstillede i eget hjem. I Fabrikken og Fabrikanten fortælles der om sølvvareproduktionen i en dansk provinsby og om mændene bag J. Ernst’s Sølvvarefabrik, som drejede nøglen om i 1950’erne. Du kan også opleve Frederik Ernsts Have en italiensk-inspireret gårdhave, skab af manden bag sølvvareproduktionen samme sted og indrammet af de bygninger, som husede den.

I ERNST kan du også kikke ind i Havestuen. Her kan du nyde din medbragte mad, læse dagens avis eller bare slappe af. Måske er I en gruppe, som har lyst til at runde museumsbesøget af i hyggelige omgivelser? Så er I velkomne til at benytte Havestuen.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores udstillinger.

Hvad er Museum Vestfyn?
Museum Vestfyn er det kulturhistoriske hovedmuseum for Assens Kommune. Fysisk har vi base i Assens, men det har høj prioritet for os at være synlig i hele kommunen. Det sker blandt andet gennem samarbejde med børnehaver og skoler- og ved erindringsindsamlinger rundt i kommunen.