Hvad kan jeg opleve?

På Museum Vestfyn kan du opleve historier om- og fra Assens Kommune formidlet både som udstilling, gennem byvandring eller stemningsfuld lygtevandring.
I udstillingerne kan du sammen med venner og familie opleve forskellige vinkler, som bidrager til den samlede fortælling.

Museum Vestfyn har udstillinger i tre bygninger, som i sig selv er rige på historier og som er centrale for fortællingen om den gamle købstad og dens udvikling.

Udstillingskomplekset ERNST fortæller en samlet historie om bygningskomplekset Østergade 57, som tidligere rummede både bolig og sølvvarefabrikation. I dag rummer komplekset udstillingerne: Ernsts Samlinger, Fabrikken og Fabrikanten samt Frederik Ernsts Have. Udstillingen Ernsts Samlinger viser den store samling af sølv, porcelæn og kunst, som sølvvarefabrikanten Frederik Ernst (1892-1976) skabte og udstillede i eget hjem. Fabrikken og Fabrikanten fortæller om sølvvareproduktion i en dansk provinsby og om mændene bag J. Ernst’s Sølvvarefabrik, som drejede nøglen om i 1950’erne. Frederik Ernsts Have er en italiensk-inspireret gårdhave, skab af manden bag sølvvareproduktionen samme sted og indrammet af de bygninger, som husede den. Haven blev reetableret i 2016.

I det tidligere toldkammer på havnen (Nordre Havnevej 19) finder ud udstillingen Mennesket og havnen, som fortæller historien om havnens vitale betydning for både købstaden Assens og for oplandet – gennem tiderne. Ved hjælp af en stemningsskabende atmosfære og unikke filmklip fra lokalarkivet, kan du komme tæt på den havn, der var det væsentlige grundlag for, at Assens by opstod.

I den gamle købmandsgård – Willemoesgaarden, som har sit navn fra søhelten Peter Willemoes, kan du netop se udstillingen Willemoes – historier om helte. Ud over historien om Peter Willemoes, fortæller udstillingen også historien om andre lokale helte. I samme bygning kan du også opleve særudstillingen Din skat – Min skat, som sætter fokus på mange forskellige aspekter af ”det at samle”.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores udstillinger.

Hvad er Museum Vestfyn?
Museum Vestfyn er det kulturhistoriske hovedmuseum for Assens Kommune. Fysisk har vi base i Assens, men vores vision er ”Historien er Overalt”. Derfor har det høj prioritet for os at være synlig i hele kommunen. Det sker blandt andet gennem samarbejde med børnehaver og skoler- og ved erindringsindsamlinger rundt i kommunen.