Kend din købstad

Til skoler

Book en byvandring rundt i Assens’ gader og hør fortællinger om de rige og de fattige i Assens i 1800-tallet.
Eleverne guides rundt i den gamle købstad. Der bliver gjort stop forskellige steder i byen, hvor der fortælles om livet i Assens for henholdsvis de rige og de fattige.

Forløbet skal gøre eleverne opmærksomme på:

  • ”Kend din købstad”. Købstaden Assens har en central placering ved Lillebælt, og byen rummer historier, som kan skabe forståelse omkring forholdet mellem købstaden og oplandet gennem tiderne.
  • At der var stor forskel på hvilket liv og hvilke muligheder man havde, alt efter om man var rig- eller fattig.
  • At koble steder i byen til tidligere menneskers liv og virke.

Forløbet henvender sig til 4.-6. klasse og har til formål at imødekomme kompetencemålet for historie: Eleven kan relatere ændringer i hverdag og livsvilkår over tid til eget liv. Færdigheds- og vidensmål: Familie og fællesskaber: Eleven kan sammenligne tidligere tiders familie, slægt og fællesskaber med eget liv. Eleven har viden om fællesskaber før og nu. Livsgrundlag og produktion: Eleven har viden om livsgrundlag og produktion før og nu.

Forløbet kan inspirere til videre arbejde, der imødekommer kompetencemål for dansk, efter 4. klassetrin: Færdigheds- og vidensmål: oplevelse og indlevelse: Eleven kan dramatisere litteratur og andre æstetiske tekster gennem oplæsning og tegning. Krop og drama: Eleven kan dramatisere tekster og temaer sammen med andre.

Målgruppe: 4.-6. klasse.

Pris: kr. 550.

Varighed: 60-75 min.