Dreyer til Museet

Den 4. juli 2018 markerede Museum Vestfyn overdragelsen af tre Dankwart Dreyer malerier ved en reception i Frederik Ernsts Have. Det har kun været muligt for museet at købe malerierne af den tidligere ejer, Erik Brandt, takket være økonomisk støtte fra Fonden for Fynske Bank.

Ved receptionen overrakte filialdirektør Søren Thomsen checken på kr. 25.000 til museumschef Johan Møhlenfeldt Jensen. Bagefter talte Erik Brandt om glæden ved at give værkerne videre og vigtigheden af at bevare dem for eftertiden.  Malerierne var en del af museets udstilling Dreyer – Liv og Landskab på Willemoesgården i 2016. De vil nu indgå i Museum Vestfyns øvrige samling af Dreyerværker og bidrage til formidlingen af dansk kulturarv.

Efter højtideligheden bød museet på forfriskninger i Frederik Ernsts Have til de omkring 50 besøgende. Museum Vestfyn takker Fonden for Fynske Bank og Erik Brandt for den enestående mulighed og alle de fremmødte for en dejlig dag.