Foredrag i Frederik Ernsts Have

I forbindelse med Open by Night i Assens fredag den 31. juli og 28. august, afholder Museum Vestfyn foredrag i Frederik Ernsts Have. Begge dage starter foredraget kl. 14.00 og varer ca. en time. Når der er betalt entré til museet, er det gratis at deltage i foredragene.
Begge foredrag afholdes af museumsvært og klassikerstuderende, Mathias Magnussen Thorsson.
Hvis man ønsker at bruge hynder og tæpper i havemøblerne, skal man, på grund af COVID-19, selv medbringe dem.

Fortælling om Den Italienske Have. Fredag d. 31. juli kl. 14.00

Foredraget handler om Frederik Ernsts italiensk-inspirerede have. Her kan du høre historien om de danske gårdhaver, og hvordan familien Ernsts gårdhave udviklede sig igennem årene. Desuden vil vi komme ind på, hvad der egentlig gør Frederik Ernsts Have så italiensk – hvis den da overhovedet er italiensk?

Fortællingen om Frederik Ernsts rejse til Italien. Fredag d. 28. august kl. 14.00

Foredraget handler om Frederik Ernsts italiensrejse i 1921. På sin rejse med tog gennem Europa oplevede Frederik Ernst med egne øjne, hvordan Europa var ved at ændre sig. Han mødte bolsjevikker og fascister og så et Europa, der stadig var ved at heles efter 1. Verdenskrig. Tiden i Italien blev brugt på timer i italiensk og på sangtimer. Men Frederik Ernst kom også i audiens hos paven. Alt dette kan du høre mere om til foredraget.