Ny udstilling: Willemoes

Den 13. maj kl. 11 2022 slår vi dørene op til en helt ny udstilling, hvor manden og myten og oplevelserne er i centrum i hele den røde 1600-tals bygning, i dag kaldet Willemoesgaarden. Her så drengen Peter Willemoes dagens lys for første gang, tilbage i 1783.

Den nye udstilling vægter, at mennesker i alle aldre kan få tilgang til historier og oplevelser om både mennesket Peter og helten Willemoes. I udstillingen skabes også rum for, at de helt små kan få et første møde med helte, hvor legen vægtes højt. Vi sætter også spot på dykkeren og fascinationen af at kunne hente historien op fra havbunden. Endvidere inviterer vi de unge og de nysgerrige til at undersøge begrebet ”helt” gennem iscenesættelse. Og selvfølgelig inviterer vi også den eventyrlystne med som tilskuer i slaget på Reden i 1801, hvor det store momentum indtræffer og skaber den helt, som eftertiden har dyrket gennem de sidste 200 år.

Vi glæder os til at byde jer indenfor.

Officielt klippes snoren til udstillingen torsdag d. 12. maj samtidig med uddelingen af Willemoesprisen. Nærmere tidspunkt fastlægges senere.