I Skrådrengens fodspor – Udskoling

Den dilemmabaserede byvandring I Skrådrengens fodspor tager udgangspunkt i en børnearbejders hverdag sidst i 1800-tallet. En periode, hvor industrialiseringen tog fart og fabrikkerne havde behov for mere og mere arbejdskraft. Med udgangspunkt i den 11-årige tobaksdreng, Christian og hans daglige udfordringer, arbejder eleverne med dilemmaer omkring det at være barn i 1896. Eleverne skal hjælpe Christian gennem hans svære valg, og på den måde kommer de tæt på et barns hverdag anno 1896. Elevernes erfaringer med dilemmaerne kan endvidere sættes i perspektiv til deres eget liv og til mennesker andre steder i verden.

Eleverne oplever:

  • Emner som kønsroller, børns rettigheder, børns betydning i familien og for industrien, kommer på dagsorden gennem dilemmaerne, som eleverne stilles overfor på hvert af de fem stop, som forløbet består af.
  • Den historiske købstad får et ekstra lag, idet forløbet er en vandring med 5 stop i Assens, hvor eleverne ved hvert stop stilles overfor et dilemma som svarer til de udfordringer, en børnearbejder sidst i 1800-tallet kan have stået i, og som er relevant for det pågældende sted i byen.
  • Eleverne kommer gennem dilemmaforløbet tæt på et barns hverdag og får en sanselig oplevelse af et anderledes børneliv.

Forløbet kan tilgås via Museum Vestfyns app, hvor henholdsvis rutebeskrivelse, dilemma og præmis/konsekvens er tilgængelig som ramme for elevernes diskussion.

Forløbet kan med fordel kombineres med forløbet Industrihistorie møder kunst.

Hvordan: App: Museum Vestfyn, ture, I skrådrengens fodspor.

Varighed: Ca. 120 minutter.

Pris: Det er gratis for alle at bruge appen/forløbet.