Ledige stillinger

Lige nu søger vi:

 • Studentermedhjælpere til rollen som museumsvært og kustode.
 • Frivillige til CAFÉ ERNST

Se nedenstående:

Museum Vestfyn søger studentermedhjælpere

Museum Vestfyn søger timelønnede studentermedhjælpere til at udfylde rollen som museumsvært og kustode med opstart fra 23. marts 2024.

Du er den første museets gæster møder, når de besøger vores udstillinger og du besidder derfor den vigtige rolle, at give de besøgende et godt indtryk – som museets ansigt udadtil.

Du kan være kulturelt interesseret eller bare have lyst til at prøve kræfter med arbejde på et museum. Det vigtigste er dit engagement.

Arbejdstid

Du kommer til at indgå i en vagtplan, hvor vagterne fordeles mellem dig og de øvrige museumsværter og kustoder.

Stillingen er tidsbegrænsede til museets sæson (ultimo marts – ultimo oktober). Vi søger til alle månederne, men vi har særligt brug for dig i sommerperioden, hvor vi har vores højsæson. Derudover vil der forekomme vagter til særarrangementer, i skolernes ferier og op til jul. Timetallet og muligheden for vagter varierer i forhold til høj- og lavsæson. Du kan forvente at vagterne som udgangspunkt ligger indenfor tidsrummet kl. 10-16.

Museet har åbent både i hverdage og i weekender, derfor skal du være indstillet på også at tage vagter lørdag, søndag og helligdage.

Arbejdsområde

 • Modtagelse og servicering af gæster ved receptionen/billetsalg
 • Informere og vejlede gæster
 • Billethåndtering og salg af varer i butikken
 • Kasseopgørelse
 • Vareopfyldning, samt sikre at butiksområdet altid fremstår præsentabelt
 • Formidling af museets to udstillinger
 • Rundering og sikkerhedsrelateret opsyn i udstillingerne
 • Åbne og lukke udstillingerne
 • Let rengøring

Kvalifikationer – vi forestiller, at du…

 • Er engageret, imødekommende og udadvendt
 • Har flair for god kundeservice og salg
 • Er fleksibel og klar til at springe til, når en kollega har brug for hjælp
 • Kan arbejde selvstændigt og indgå i et team
 • Bevarer overblikket og giver gæsten en god oplevelse, selv i en presset situation
 • Fremtræder præsentabel og har praktisk sans
 • Kan betjene gæster på dansk og engelsk. Tysk er en fordel, men ikke et krav

Vi tilbyder:

 • Oplæring
 • En arbejdsplads i historiske omgivelser med engagerede kollegaer, hvor du vil indgå i en gruppe af museumsværter og kustoder
 • Arbejde på et lokalmuseum under udvikling

Ansøgning

Museum Vestfyn ønsker ligestilling blandt vores medarbejdere og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge stillingerne. Stillingen søges ved at sende ansøgning og CV til Helle Weisenberg hw@museumvestfyn.dk.

Ansættelsessamtaler holdes løbende.

Museum Vestfyn skal vurdere en børne- og straffeattest inden ansættelse. Straffeattesten skal du bestille på politi.dk og med dit samtykke gives museet lov til indhentning af børneattest.

Yderligere oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til Helle Weisenberg tlf.: 24 80 13 31 eller mail: hw@museumvestfyn.dk

Om Museum Vestfyn

Museum Vestfyn er et selvejende statsanerkendt museum beliggende i Assens. Vores ansvarsområde er at bevare og formidle kulturarven i Assens Kommune. Museet omfatter de to udstillinger ”ERNST” og ”WILLEMOES”, som hver formidler en del af Assens i historiske omgivelser. ERNST befinder sig i den gamle bygning for J. Ernst Sølvvarefabrik (Østergade 57) som Frederik Ernst omdannede til borgerhjem med sin samling i overdådige mængder af bl.a. sølv, kunst og keramik. I den flotte røde bindingsværkbygning centralt i byen (Østergade 36), fortæller udstillingen WILLEMOES om søhelten Peter Willemoes gennem leg og udfoldelse i hans barndomshjem. Desuden er Assens Toldkammer på havnen (Nordre Havevej 19) også en del af Museum Vestfyn. Bygningen er dog lukket for publikum på grund af renovering efter stormfloden i 2023.

Frivillige ildsjæle søges til betjening og udvikling af CAFÉ ERNST hos Museum Vestfyn

CAFÉ ERNST drives af en flok frivillige ildsjæle, som sørger for betjening af gæsterne.
Museum Vestfyn søger flere samarbejdsvillige frivillige til at indgå i caféens fællesskab, kunne det være dig?

Forventninger

At være frivillige i CAFÉ ERNST er et fleksibelt job, hvor du sammen med personalet, planlægger de forskellige opgaver i museumscaféen. Som frivillig indgår du i et fællesskab, hvor mulighederne for udvikling af caféen er til stede. Du er ikke ”fastlås” og der er ingen sure miner, hvis der er perioder, hvor andet har første prioritet. Det forventes dog, at du har god hygiejne og regelmæssigt kan indgå i en vagtplan, er mødestabil og tager initiativ til at tage vagter.

At være frivillig er ikke kun et arbejde. Der er plads til hygge og snak med museets øvrige frivillige, personalet og selvfølgelig gæsterne, der er fundamentet for museets og caféens arbejde.

Åbningstid

CAFÉ ERNST har samme åbningstid som udstillingen ERNST og har, med enkelte andre datoer, åbent i perioden ultimo marts til ultimo oktober i tidsrummet kl. 10-16. Museet har åbent både i hverdage og i weekender, derfor skal du også være indstillet på at tage vagter lørdag, søndag og helligdage.

Om museumscaféen

CAFÉ ERNST er en del af Museum Vestfyns udstillingskompleks ERNST i Østergade 57, Assens. I sommeren 2022 blev de historiske lokaler, som tidligere rummede værksted for sølvvarefabrikant Frederik Ernst (1892-1976) omdannet til café. Indretningen af caféen er holdt i samme stil, som man finder i udstillingen, Frederik Ernsts tidligere hjem. I CAFÉ ERNST kan du læse dagens avis – købe kolde drikke, kaffe og ”sødt”. Fra caféen er der både udsigt og udgang til museumshaven – Frederik Ernsts Have, hvor du kan nyde kaffen, når vejret tillader det. Det er gratis at besøge både CAFÉ ERNST og Frederik Ernsts Have. Caféen danner ofte rammen for forskellige arrangementer, så som højtlæsning i samarbejde med AssensBibliotekerne, sang og musik, kreativ nørkleri samt hyggelige klippe-klister aktiviteter for børn i skolernes ferier.

Kontakt

Hvis du er interesseret i at være frivillig i CAFÉ ERNST, vil vi gerne invitere dig på et besøg i caféen, så du kan få en fornemmelse af stedet, og få en uforpligtende snak med den ansvarshavende museumsinspektør og/eller en af caféens frivillige.

Vil du høre mere, så kontakt Helle Weisenberg tlf.: 24 80 13 31 eller mail: hw@museumvestfyn.dk