Ledige stillinger

Lige nu søger vi:

Universitetspraktikanter til Assens Stadsarkiv og Assens Lokalarkiv

Frivillige til CAFÉ ERNST

Se nedenstående:

Museum Vestfyn søger 2 universitetspraktikanter til Assens Stadsarkiv og Assens Lokalarkiv til efteråret 2023.

Assens Stadsarkiv og Assens Lokalarkiv søger to universitetspraktikanter til registrering og formidling.

Som universitetspraktikant på Assens Stadsarkiv og Assens Lokalarkiv, vil du få mulighed for at få et dybdegående indblik i en bred vifte af arkivopgaver fra ordning af arkivmateriale, registrering af arkivalier i Arkibas, samarbejde med frivillige, til formidling af Assens historie på fx Facebook. Du vil som praktikant få stor mulighed for at sætte dit eget præg på dine arbejdsopgaver.

Lidt om dig:

  • Du er i gang med en videregående uddannelse på kandidatniveau. (fx historie, eller andet kulturfag).
  • Du har arbejdet med arkivalier igennem dit studie. Dette er ikke et krav, men en fordel.
  • Du har erfaring med eller en interesse for at lære om arkivarbejde.
  • Du er selvstændig, initiativrig og arbejder struktureret.
  • Du har en interesse for lokalhistorien.
  • Du har en masse ideer til spændende formidling.
  • Du er god til at formulere dig skriftligt.

Arbejdsforhold og vilkår:

Assens Stadsarkiv og Assens Lokalarkiv, er to institutioner som begge er organisatorisk placeret under Museum Vestfyn, som er et selvejende statsanerkendt museum beliggende i Assens. Museet omfatter, også de tre udstillinger ”ERNST”, ”WILLEMOES” samt ”Mennesket og havnen”. Din primære arbejdsplads vil være Assens Lokalarkiv, som ligger i Assens.

Har du spørgsmål til opgaverne, eller ønsker du at høre mere om praktikforløbet, er du velkommen til at kontakte Anne-Kristine Sindvald Larsen på tlf. 23698569. Eller skrive til asl@museumvestfyn.dk. Henvendelser vil blive besvaret i begyndelsen af uge 17.

Send din ansøgning og dit cv hurtigst muligt, da vi holder samtaler løbende.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Frivillige ildsjæle søges til betjening og udvikling af CAFÉ ERNST hos Museum Vestfyn

CAFÉ ERNST drives af en flok frivillige ildsjæle, som sørger for betjening af gæsterne.
Museum Vestfyn søger efter flere samarbejdsvillige frivillige til at indgå i caféens fællesskab, hvorfor vi meget gerne hører fra dig.

Forventninger

At være frivillige i CAFÉ ERNST er et fleksibelt job, hvor du sammen med personalet, planlægger de forskellige opgaver i museumscaféen. Som frivillig indgår du i et fællesskab, hvor mulighederne for betjening og udvikling af caféen er til stede. Det forventes, at du har god hygiejne og regelmæssigt kan indgå i en vagtplan, er mødestabil og tager initiativ til at tage vagter.

At være frivillig er ikke kun et arbejde. Der er plads til hygge og snak med museets øvrige frivillige og selvfølgelig gæsterne, der er fundamentet for museets og caféens arbejde.

Åbningstid

CAFÉ ERNST har samme åbningstid som udstillingen ERNST og har åbent i perioden april til oktober indenfor tidsrummet 10-16. Museet har åbent i hverdage og weekenden, derfor skal du være indstillet på at tage vagter lørdag, søndag og helligdage. Derudover vil forekomme særarrangementer udenfor normal åbningstid, hvor der kan være brug for betjening i caféen.

Om museumscaféen

CAFÉ ERNST er en del af Museum Vestfyns udstillingskompleks ERNST i Østergade 57, Assens. I sommeren 2022 blev de historiske lokaler, som tidligere rummede værksted for sølvvarefabrikant Frederik Ernst (1892-1976) omdannet til café. Indretningen af caféen er holdt i samme stil, som man finder i udstillingen, Frederik Ernsts tidligere hjem. I CAFÉ ERNST kan du læse dagens avis – købe kolde drikke, kaffe og ”sødt”. Fra caféen er der både udsigt og udgang til Frederik Ernsts Have, hvor du kan nyde kaffen, når vejret tillader det. Det er gratis at besøge både CAFÉ ERNST og Frederik Ernsts Have. Caféen har tidligere inviteret til forskellige arrangementer, b.la. højtlæsning i samarbejde med AssensBibliotekerne, sang og musik, kreativ nørkleri samt hyggelige klippe-klister aktiviteter for børn.

Kontakt

Hvis du er interesseret i at være frivillig i CAFÉ ERNST, vil vi invitere dig på et besøg i caféen, så du kan få en fornemmelse af stedet, og har en uforpligtende samtale med ansvarshavende museumsinspektør og/eller en af caféens frivillige.

Vil du høre mere, så kontakt museumsinspektør Steffen Hansen tlf. 51830005, mail: sh@museumvestfyn.dk eller en af caféens frivillige, Doris Vestergaard: dorissvenning@gmail.com.