ERNST

– sølv, kitsch og kunst

Hos ERNST træder du ind i en anden verden! Engang var ERNST fabrik, butik og bolig for familien Ernst. Sølvvarer, særligt bestik, blev produceret på fabrikken J. Ernst’s Sølvvarefabrik, mens et smukt fabrikanthjem blev opbygget i kulissen til fabrikken.

Fabrikken lukkede i 1955 og her begyndte transformationen mod det museum du ser i dag. Fabrikant Frederik Ernst (1892-1976) var inkarneret samler og udviklede selv både hjemmet og de tidligere fabrikslokaler til at være udstillingssted for bl.a. kunst, møbler, sølv, tin og porcelæn.

I dag kan du som besøgende få en totaloplevelse. Gå gennem fabrikantens stuer og mærk samlerens ånd omsvøbe dig. De mange tusinde genstande udgør et hele med sin helt egen æstetik. Få grundlaget for det hele formidlet i udstillingen om fabrikkens opkomst og fald og nyd roen i fabrikantens Italienske Have.

Appen “Museum Vestfyn”

Du får et ekstra lag på sanseoplevelsen, hvis du downloader den gratis app “Museum Vestfyn”. Her du kan hører historier og facts, som du går gennem udstillingerne. Hør også fabrikanten selv fortælle.  Appen er tilgængelig i både App Store og Google Play. Få hjælp og vejledning i billetsalget.