ERNST

– sølv, kitsch og kunst

Sølvvarefabrikant Frederik Ernst (1892-1976) fra Assens var en passioneret samler og kunstelsker, som brugte al sin energi på at fylde sin lejlighed med en unik blanding af kostbare antikviteter og souvenirs fra hele verden. I samme bygninger havde han også produktion af sølvvarer. I ERNST kan du opleve hans overdådige samling, den italiensk-inspirerede gårdhave og historien om ” J. Ernst’s Sølvvarefabrik” og om familien Ernst.

Når du besøger ERNST, er du også meget velkommen i Havestuen. Her kan du nyde en kop kaffe og din medbragte mad, læse dagens avis eller bare slappe af. Det er også i ERNST du finder museets hyggelige museumsbutik.

Appen “Museum Vestfyn”

Når du færdes i udstillingen, har du mulighed for både at lytte- og læse dig til spændende viden om både Frederik Ernst og hans mange genstande. Du skal bare hente den gratis app “Museum Vestfyn” til din telefon. Appen er tilgængelig i både App Store og Google Play. Få hjælp og vejledning i billetsalget.

ERNST omfatter udstillingerne Ernsts Samlinger, Frederik Ernsts Have samt Fabrikken og Fabrikanten.

Ernsts Samlinger

Besøg udstillingen Ernsts Samlinger og få en finurlig og stemningsfuld oplevelse! Ernsts Samlinger består af sølv, porcelæn og kunst i en varieret, næsten kitschet blanding. I stuer dekoreret med marmorerede træpaneler og imiteret flisegulv, er bordet dækket med kongeligt porcelæn og lokalt sølvtøj. Samlingen opleves i den autentiske lejlighed, der står som ejeren, sølvvarefabrikanten Frederik Ernst (1892-1976), skabte den. Samlingen er indrammet af bygningerne, der igennem 60 år var rammen for dansk sølvvarefabrikation.

Frederik Ernsts Have

Den 300 m2 store italiensk-inspirerede gårdhave ligger i hjertet af Assens, bag Østergade 57. Haven er anlagt af sølvvarefabrikant Frederik Ernst (1892-1976), som havde en forkærlighed for det italienske. Det ses i havens centrale elementer – en kolonnade og skulpturer, der leder tankerne hen på renæssancens Rom.
Haven er indrammet af de bygninger, der husede Ernsts Sølvvarefabrik fra slutningen af 1800-tallet. Her blev der produceret sølvtøj til de danske og udenlandske forbrugere helt frem til fabrikken drejede nøglen om i 1950’erne.

I museets åbningstid er du velkommen til at medbringe din frokost og nyde den fredfyldte atmosfære i haven, få skridt væk fra byens hovedgade.

Vil du vide mere om Frederik Ernsts Have – se her

Fabrikken og Fabrikanten

Udstillingen opleves i de tidligere fabrikslokaler, hvor der frem til 1950’erne blev produceret sølvvarer på J. Ernst’s Sølvvarefabrik. Her får du både indsigt i sølvvareproduktion og mulighed for at se nogle af de varer, der blev produceret på fabrikken. Det er dog ikke kun fabrik og fabrikation der er i fokus. Du får også et indblik i de ansattes liv og levned – og ikke mindst et indblik i mændene bag J. Ernst’s Sølvvarefabrik, nemlig Johan og Frederik Ernst.

På grund af Corona er Havestuen pt. kun åben i forbindelse med arrangementer.