ERNST

Bygningerne i Østergade 57 rummede tidligere både bolig og sølvvarefabrikation – nu danner de rammen om totaloplevelsen ERNST. Her fortæller vi historien om både bolig-, sølvvareproduktion og have – samt naturligvis også om familien Ernst.
ERNST omfatter udstillingerne Ernsts Samlinger her vises den store samling af sølv, porcelæn og kunst, som sølvvarefabrikanten Frederik Ernst (1892-1976) skabte og som han i sine sidste leveår selv viste rundt i, som om det var et museum. Fabrikken og Fabrikanten her fortælles om sølvvareproduktion i en dansk provinsby og om mændene bag J. Ernst’s Sølvvarefabrik, som drejede nøglen om i 1950’erne. ERNST omfatter også Frederik Ernsts Have en italiensk-inspireret gårdhave, skab af manden bag sølvvareproduktionen samme sted og indrammet af de bygninger, som husede den.
Når du besøger ERNST er du meget velkommen i Havestuen. Hvor du for eksempel kan nyde din mad eller slappe af.
I ERNST kommer du hele vejen rundt om Ernst.

Ernsts Samlinger

Besøg udstillingen Ernsts Samlinger og få en finurlig og stemningsfuld oplevelse! Ernsts Samlinger består af sølv, porcelæn og kunst i en varieret, næsten kitschet blanding. I stuer dekoreret med marmorerede træpaneler og imiteret flisegulv, er bordet dækket med kongeligt porcelæn og lokalt sølvtøj. Samlingen opleves i den autentiske lejlighed, der står som ejeren, sølvvarefabrikanten Frederik Ernst (1892-1976), skabte den. Samlingen er indrammet af bygningerne, der igennem 60 år var rammen for dansk sølvvarefabrikation.

Frederik Ernsts Have

Den 300 m2 store italiensk-inspirerede gårdhave ligger i hjertet af Assens, bag Østergade 57. Haven er anlagt af sølvvarefabrikant Frederik Ernst (1892-1976), som havde en forkærlighed for det italienske. Det ses i havens centrale elementer – en kolonnade og skulpturer, der leder tankerne hen på renæssancens Rom.
Haven er indrammet af de bygninger, der husede Ernsts Sølvvarefabrik fra slutningen af 1800-tallet. Her blev der produceret sølvtøj til de danske og udenlandske forbrugere helt frem til fabrikken drejede nøglen om i 1950’erne.

I museets åbningstid er du velkommen til at medbring din frokost og nyd den fredfyldte atmosfære i haven, få skridt væk fra byens hovedgade.

Vil du vide mere om Frederik Ernsts Have – se her

Fabrikken og Fabrikanten

Udstillingen opleves i de tidligere fabrikslokaler, hvor der frem til 1950’erne blev produceret sølvvarer på J. Ernst’s Sølvvarefabrik. Her får du både indsigt i sølvvareproduktion og mulighed for at se nogle af de vare, der blev produceret på fabrikken. Det er dog ikke kun fabrik og fabrikation der er i fokus. Du får også et indblik i de ansattes liv og levned – og ikke mindst et indblik i mændene bag J. Ernst’s Sølvvarefabrik, nemlig Johan og Frederik Ernst.

Havestuen

På dage hvor vejret ikke tillader ophold i Frederik Ernsts Have, kan du nyde din medbragte mad i Havestuen. Her kan du også læse dagens avis eller bare slappe af. Måske er I en gruppe, som har lyst til at runde museumsbesøget af i hyggelige omgivelser? Så er I velkomne til at benytte Havestuen. Mulighederne er mange – vi håber, at I har lyst til at kikke ind.