Praktisk Information

Adgangsforhold
I historiske bygninger med sjæl og charme er det vanskeligt at skabe adgang for alle. I vores udstillingsbygninger er der niveauforskelle og trapper. Kontakt os før dit besøg, så kan vi tage en snak om mulighederne.

Babyer
Der er puslefaciliteter i alle vores udstillinger. Det er dog ikke muligt at få barnevogn med ind, den parkeres udenfor. I museumshaven i ERNST kan barnevognen stå lige ved vinduerne ind til CAFÉ ERNST. Her kan du også få varmet en flaske eller finde en rolig krog, hvor du kan amme.

Børn
Udstillingen WILLEMOES er lavet til børn og udfoldelse. I stueetagen kan man både se og røre. Her kan små og store gå på opdagelse i skufferne og ”sejle afsted”, når kursen er sat og kompasset viser vej. I ERNST kan I slå jer ned i CAFÉ ERNST. Her kan I nyde en lille forfriskning mens I prøver et af de mange spil der findes i caféen. I kan også nyde roen i museumshaven – Frederik Ernsts Have.

I de fleste ferier inviterer vi til sjove og spændende aktiviteter med et historisk tvist. Aktiviteterne finder sted i tilknytning til vores udstillingssteder. Aktuelle aktiviteter kan ses i vores kalender.

Butik
Vores museumsbutik finder du i ERNST, Østergade 57, 5610 Assens. Butikken har samme åbningstider som udstillingen.

Café
Vores lille hyggelige café – CAFÉ ERNST finder du i ERNST, Østergade 57, 5610 Assens. Her kan du nyde kolde og varme drikke samt lidt sødt. Hvis vejret tillader det, kan kaffen også nydes i museumshaven – Frederik Ernsts Have.  Det er gratis at besøge museumshaven og det er naturligvis gratis at besøge CAFÉ ERNST. I cafeen er der gratis wi-fi. Her kan du også læse dagens avis eller hygge dig med et af de mange spil. CAFÉ ERNST har samme åbningstider som ERNST.

Dyr
Kun førerhunde har adgang til vores udstillinger og i museumshaven – Frederik Ernsts Have.

Fotografering
Fotografering er tilladt, dog uden blitz og under hensyn til øvrige gæster.

Mad og drikke
Du kan købe varme og kolde drikke i CAFÉ ERNST ellers henviser vi til de omkringliggende serveringssteder.

Offentlig transport
Bybussen stopper i gåafstand til udstillingsstederne.

Parkering
Der er gratis og tidsubegrænset parkering på P-pladsen ved Reberbanen, tæt på ERNST, Østergade 57 og i gåafstand til Willemoesgaarden, Østergade 36. I Østergade er der tidsbegrænset parkering, 1 time. Der er også parkering ved Rema 1000 i Østergade, hold øje med skiltningen – nogle pladser er tidsbegrænsede.

Rygning
Det er ikke tilladt at ryge. Heller ikke i museumshaven – Frederik Ernsts Have eller i CAFÉ ERNST.

Toiletter
Der er toiletter i alle udstillingsbygninger. Dog ikke handicaptoilet.

Husregler i ERNST

  • Tasker og overtøj må ikke medbringes i udstillingsarealerne. Der findes garderobeskabe i museumsbutikken. Disse kan aflåses og benyttes gratis.
  • Når du bevæger dig rundt i lejligheden på 1. sal, skal du følge den røde løber. Færdes du udenfor denne, er der risiko for, at du starter alarmen.
  • Det er naturligvis ikke tilladt at røre genstandene.
  • Du må gerne tage billeder, dog uden blitz og under hensyn til øvrige gæster.
  • Download vores gratis app Museum Vestfyn – så får du information om genstandene mens du bevæger dig rundt i udstillingen.