ERNST

Lørdag d. 23. juni 2018 åbnede vores nye udstillingskompleks ERNST for offentligheden.

Udstillingskomplekset ERNST fortæller en samlet historie om bygningskomplekset Østergade 57, som tidligere rummede både bolig og sølvvarefabrikation. Komplekset rummer i dag udstillingerne: Ernsts Samlinger, Fabrikken og Fabrikanten samt Frederik Ernsts Have.

Fra d. 23. juni blev det, for første gang nogen sinde, muligt at besøge Ernsts Samlinger på egen hånd og samtidig åbnede vores nye udstilling Fabrikken og Fabrikanten. Dermed fortælles både historien om bolig- og om sølvvarefabrikation – og selvfølgelig også om manden bag.

Udstillingen Ernsts Samlinger viser den store samling af sølv, porcelæn og kunst, som sølvvarefabrikanten Frederik Ernst (1892-1976) skabte og som han i sine sidste leveår selv viste rundt i, som var det et museum. Fabrikken og Fabrikanten fortæller om sølvvareproduktion i en dansk provinsby og om mændene bag J. Ernst’s Sølvvarefabrik, som drejede nøglen om i 1950’erne. Frederik Ernsts Have er en italiensk-inspireret gårdhave, skab af manden bag sølvvareproduktionen samme sted og indrammet af de bygninger, som husede den. Haven blev reetableret i 2016.

Du kan læse mere om Ernst her

Du kan se vores åbningstider her