Østergade 57 – ERNST
Bygningerne på Østergade 57 har rummet to generationer sølvvarefabrikanters hjem og værksted. Bygningskomplekset består af to ejendomme mod Østergade, som blev opført i henholdsvis 1884 og 1889. I 1906 blev to sidehuse opført på henholdsvis seks fag i en etage og fem fag i to etager. I 1915 blev ejendommen i Nygade tilkøbt og anvendt til fabrikslokaler. I 1922 blev der givet tilladelse til at forhøje samt opføre en tilbygning, der sikrede sammenhængende lokaler til sølvvareproduktionen. Loggiaen mod gårdrummet blev opført i 1930 og er anlæggets seneste tilføjelse. Anlægget blev i 2007 udpeget som regionalt industriminde i forbindelse med Kulturstyrelsens fokus på industrikultur.
Johan Ernsts grundlagde sølvvarefabrikken i 1890, og fabrikken var i starten af 1900-tallet en af landets største producenter af sølvbestik. Efter farens død, overtog sønnen Frederik Ernsts fabrikken i 1920, og han fortsatte fabrikationen frem til 1955, hvor virksomheden blev nedlagt. Gennem Frederik Ernsts tid kom bygningens boliginteriør på første sal til at få et pompøst stilhistorisk udtryk, som både kan ses i bygningsdetaljer i loft, vægge og gulv og som suppleres af den store samling af kunstobjekter, som indgik i Frederik Ernsts samling.
For at sikre samlingens fremtid i sammenhæng med bygningerne bidrog Frederik Ernst til oprettelsen af en fond inden sin død (1976). I år 2000 blev Ernsts Samlinger en del af det nye Museerne på Vestfyn (nu Museum Vestfyn).
I dag rummer bygningerne udstillingen ERNST.